.

top of page
  • Foto van schrijverGastblogger

Tips voor duurzaam wonen

Periodiek plaatsen wij gastblogs van onze partners. Deze keer een gastblog van MyGo over duurzaam wonen en hun tool om snel je kansen in beeld te krijgen.


Wil jij je woning gaan verduurzamen? Een duurzame woning is beter voor het milieu. Tevens wil de overheid dat Nederland in 2050 geen CO2 meer uitstoot. Daarom wordt duurzaam en gasloos wonen steeds belangrijker. Op deze pagina vind je een aantal tips over hoe je je woning kunt verduurzamen. Ga naar MyGo voor alle informatie die je nodig hebt voor het verduurzamen van je woning. Je kunt daar gebruikmaken van de MyGo Matchmaker om direct een geschikte vakman te vinden om je te helpen met het verduurzamen van je woning. Liever bellen? Bel ons dan op 085-432 00 32.


Huis verduurzamen

Je kunt je huis op heel veel manieren verduurzamen. Wanneer je je woning gasloos wilt kunnen verwarmen is het erg belangrijk dat je woning voldoende geïsoleerd is. Bij woningisolatie kun je denken aan de volgende vormen van isolatie:

· Spouwmuur isoleren

· Dakkapel isoleren

· Plat dak isoleren

· Hellend dak isoleren

· Vloerisolatie

· Isolatieglas (Dubbel glas, HR++ glas en triple glas)

Dakisolatie en goede beglazing zijn de belangrijkste investeringen van isolatie. Daarna komt muurisolatie. Een goed geïsoleerde (en tevens geventileerde) woning zorgt ervoor dat je woning koel blijft in de zomer en warm blijft in de winter. Hierdoor zul je geld besparen op de energierekening.


Gasloos wonen

De overheid wil vanaf 2050 geheel gasvrij zijn. Je huis verwarmen zonder aardgas is daarvoor een belangrijke stap. Hoewel de nieuwbouwwoningen veelal klimaatneutraal worden opgeleverd, kun je je oude woning aardgasvrij maken. Je huis gasloos maken kun je op de volgende manieren doen.

· Aansluiting op een warmtenet (gedeelde warmtebron)

· Elektrische warmtepomp laten installeren

· Een pelletkachel of open haard

· Een biomassaketel laten installeren (verwarmen op bais van restproducten)

· Hybride warmtepomp (warmtepomp in combinatie met je cv)

· Infraroodverwarming


Elektrische warmtepomp

Een elektrische warmtepomp is de toekomst van verwarmen. Een warmtepomp haalt warmte uit de omgeving. Er zijn verschillende soorten warmtepompen die warmte kunnen opwekken uit water, uit de lucht of uit de grond. Een warmtepomp is een elektrisch apparaat ongeveer zo groot als een koelkast die leidingen naar buiten heeft lopen. De warmte wordt uit de omgeving gehaald en vervolgens door de leidingen naar binnen gepompt om je huis te verwarmen. Kijk voor de uitgebreide informatie over de kosten en mogelijkheden op de warmtepomp pagina van MyGo.


Zonnepanelen en zonneboiler

Bijna elke buurt heeft vandaag de dag wel een huis met zonnepanelen. Met zonnepanelen kun je energieafhankelijk worden en soms zelf geld terugkrijgen. Zonnepanelen worden veelal op je dak geplaatst om stroom op te wekken. Ook kun je kiezen voor een zonneboiler. Een zonneboiler zorgt voor de verwarming van het water in je woning. Hiervoor wordt op het dak een zonnecollector geplaatst. Deze zonnecollector slaat energie van de zon op. Deze energie of vloeistof wordt vervolgens gebruikt om je water te verwarmen. Door zonnepanelen te combineren met een zonneboiler kun je jaarlijks tot wel 1.500 euro besparen op de energierekening!


MyGo helpt je graag

Ga naar MyGo.nl en maak gebruik van de 24/7 online Matchmaker om direct gematcht te worden met een specialist die jou kan helpen met het verduurzamen van je woning. Wil je liever direct telefonisch contact met een specialist? Dat kan ook! Bel ons dan op 085-432 00 32, wij kunnen je dan direct doorverbinden, een afspraak voor je inplannen of een terugbelverzoek voor je indienen.


21 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page