.

top of page
  • Foto van schrijverSven Ringelberg

Wat is de salderingsregeling?

Bijgewerkt op: 26 jun. 2021

Salderen, het klinkt niet heel sexy, maar het is een belangrijke term voor de energietransitie. Maar wat is salderen? Met salderen wordt de salderingsregeling bedoeld. Deze regeling is ingevoerd in 2004 en maakte het mogelijk om dezelfde prijs voor opgewekte als afgenomen stroom te krijgen. Dit maakte het plaatsen van zonnepanelen een stuk interessanter. Een aantal jaar later lag de terugverdientijd voor zonnepanelen al rond de 10 jaar en was zonne-energie niet langer een hobby voor de enkeling.


Door de salderingsregeling, de teruggave van BTW en lagere prijs van zonnepanelen werd de terugverdientijd al snel nog beter. Op dit moment verdien je zonnepanelen binnen 7 jaar terug, wat het een interessante investering maakt. Aan het salderen gaat alleen een einde komen.


Salderen na 2023

Salderen na 2023, hoe gaat dat eruit zien? Deze vraag gaat komende maanden steeds vaker voorbij komen. Vanaf 2023 is het nu de bedoeling dat de salderingsregeling stap voor stap afgebouwd gaat worden. Uiteindelijk krijg je in 2031 dan alleen nog maar de prijs voor de opgewekte elektriciteit die de energieleverancier daarvoor wil geven. De salderingsregeling wordt afgebouwd, omdat het stimuleren van zonnepanelen niet langer nodig zou zijn.


De terugleververgoeding gaat in de plaats komen van de salderingsregelen. De vergoeding van de elektriciteit moet een terugverdientijd op de zonnepanelen blijven garanderen van rond de 7 jaar. Met deze wijzigingen verwachten wij dat de energie laadpalen en accuopslag een vlucht kan nemen. In Duitsland worden er al steeds meer accu's geplaatst met de zonnepanelen.61 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page